ΚΥΜΗ: Ετοιμόρροπα κτήρια απειλούν την ζωή των περαστικών

ΚΥΜΗ: Ετοιμόρροπα κτήρια απειλούν την ζωή των περαστικών
12 Νοεμβρίου 2020, 08:04
A+ A-
Ο πολιτικός μηχανικός Μπάμπης Γκαρούτσος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. 

Με αφορμή το θάνατο των δύο παιδιών στη Σάμο, από την κατάρρευση ετοιμόρροπου κτηρίου, κατά τη διάρκεια του σεισμού, ο πολιτικός μηχανικός Μπάμπης Γκαρούτσος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Με δελτίο τύπου, που εξέδωσε, τονίζει ότι τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Εύβοια  είναι πολλά από αυτά είναι  σχεδόν όλα επικίνδυνα, υπάρχει η απειλή ατυχημάτων ή και τραυματισμών.

Το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει σε έναν ή περισσότερους ιδιώτες, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι κατά τον νόμο για τη συντήρησή τους. Αυτονόητο ότι  λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και άλλων παραγόντων, όπως της πολυϊδιοκτησίας, αρκετοί αδιαφορούν.

Ο κ. Γκαρούτσος επισημαίνει: " Για αυτό τον λόγο οι δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να κινηθούν με  κλιμάκια για να δουν  την κατάσταση των ακινήτων να γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες η κατεδάφιση του κτιρίου. Τα έξοδα  στους ιδιοκτήτες." 

Ειδική αναφορά κάνει ο Μπάμπης Γκαρούτσος στην πόλη της Κύμης, τονίζοντας ότι σε κεντρικά σημεία υπάρχουν ετοιμόρροπα κτήρια και λόγω της στενότητας των δρόμων, ενδεχομένως να έχουμε και νεκρούς σε περίπτωση σεισμού.

Αυτό που ζητάει, ως πολιτικός μηχανικός και ενεργός πολίτης, είναι να δράσουν με πλάνο όλες οι Δημοτικές Αρχές, για μην θρηνήσουμε θύματα.

Επιστροφή