Μουσταλευριά ...γεύση παραδοσιακή

Μουσταλευριά ...γεύση παραδοσιακή
18 Σεπτεμβρίου 2020, 08:21
A+ A-
Ενα απλό γλύκισμα που οι ρίζες του φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα

Ενα γλυκό που κλείνει μέσα του τα αρώματα του αμπελιού, και του φθινοπώρου. Ο τρύγος είναι στο φόρτε του αυτές τις ημέρες και πως γίνεται να μην αναφερθούμε στην παραδοσιακή μας μουσταλευριά;

 

Υλικά

Για 6 μερίδες

  • 750 γρ. μούστος καθαρισμένος (από κόκκινο ή λευκό κρασί)
  • 100 γρ. νισεστές ή κορν φλάουρ
  • 70 γρ. νερό
  • Τριμμένη κανέλα, χοντροτριμμένα καρύδια, καβουρδισμένο σουσάμι
  • Μπορούμε να προσθέσουμε την τριμμένη κανέλα μέσα στο μείγμα την ώρα που βράζει για περισσότερο άρωμα
     

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τον μούστο και τον ζεσταίνουμε. Διαλύουμε το νισεστέ ή το κορν φλάουρ στο νερό πολύ καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον μούστο, αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα πρώτα από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το μείγμα συνέχεια και τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά, που έχουμε χαμηλώσει. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λεία κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε στρογγυλά φορμάκια ή μπολ ή πιάτα. Πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι. Την σερβίρουμε μόλις κρυώσει.

 

Επιστροφή