Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν

Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν
23 Αυγούστου 2020, 11:10
A+ A-
Νοστιμότατες, εύκολες και γρήγορες

Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα γρήγορο, εύκολο και νοστιμότατο πιάτο που είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσει μια κρύα μπύρα με τους φίλους σας.
Υλικά
•   25 μέτριες πιπεριές κέρατο
•   100 γραμ. γκούντα τριμμένη
•   50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•   150 γραμ. κασέρι τριμμένο
•   5 φέτες ζαμπόν ή πάριζα σε κυβάκια
•   1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•   1 αυγό
•   1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
•   λίγο ελαιόλαδο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε

Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα  κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο). Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά, το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.
Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′- 40΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Επιστροφή