ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Απαγορεύονται τα πανηγύρια αλλά όχι τα παζάρια για πώληση προϊόντων
Μία διευκρίνιση του Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τα πανηγύρια αναμένεται να ανάψει ...φωτιές, αφού -σύμφωνα με το Υπουργείο- απαγορεύονται τα πανηγύρια, αλλά όχι τα παζάρια για την πώληση προϊόντων.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρινίζει ότι:
"Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών".
Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά: Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.