Γευστικές λαχανόπιτες
Υλικά
- 1 μισή κιλό αλεύρι
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. μαγιά
- Μισό ποτήρι γάλα
- 1 ποτ. ηλιέλαιο
- Νερό
- Αυγό
- 1 κιλό χόρτα
- 1 κρεμμύδι
- 200 γρ. μυζήθρα
- λίγο σουσάμι
Για τις λαχανόπιτες
- 1 κιλό διάφορα χόρτα
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 200 γρ. μυζήθρα
- Λίγο σουσάμι
Τι κάνουμε
Αρχικά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεπλένουμε τα διάφορα χόρτα και τα βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε αλάτι και αρχίζουμε να μαλάσουμε τα χόρτα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μυζήθρα.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ,τη μαγιά, το γάλα ,το ηλιέλαιο, 2 αυγά, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε κομματάκι-κομματάκι ,το κάνουμε μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα στρογγυλός δίσκος. Έπειτα βάζουμε στην άκρη του δίσκου 1 κουταλιά γέμισης λαχανικών, διπλώνουμε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε με το δάκτυλο. Κόβουμε τριγύρω με μια ρόδα.
Τοποθετούμε τη πίτα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάμε τον κρόκο ενός αυγού και αλείφουμε τις πίτες με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου για μισή ώρα.