Στη Λίμνη ο Μητροπολίτης για την γιορτή της Αγίας Φεβρωνίας
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου ο Mητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερή Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, για την γιορτή της Αγίας Φεβρωνίας.
Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να βρεθεί στο μοναστήρι την συγκεκριμένη ημέρα επειδή γιόρταζε η ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Φεβρωνία, η οποία είναι η παλαιότερη μοναχή της Μητρόπολης, την οποία υπηρετεί από το 1946.
Από νωρίς το μοναστήρι ήταν ανοικτό για όσους θέλησαν να μετάσχουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ευχηθούν στη σεβαστή Γερόντισσα, η οποία απολαμβάνει καθολικής τιμής και σεβασμού.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με αφορμή το βίο και το μαρτύριο της Αγίας, ενώ ευχήθηκε εόρτια, με συγκινητικότατα λόγια, προς την αγία Καθηγουμένη του μοναστηριού.
Το ιερό Αναλόγιο διακόνησαν ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Δημήτριος Παπαβασιλείου και μαθητές του, ενώ η πάντοτε φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.



















