Ο Μητροπολίτης στην Αγρυπνία ενόψει της γιορτής του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Ο Μητροπολίτης στην Αγρυπνία ενόψει της γιορτής του Οσίου Ιωάννη Ρώσου
26 Μαΐου 2020, 19:36
A+ A-
Τελέστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκίδα. 

Στην καθιερωμένη, εδώ και χρόνια, προεόρτια Ιερά Αγρυπνία, εν όψει της γιορτής
του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Μαΐου το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού, Αρχιμανδρίτη Συμεών Ηλιοδρομίτη, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη και τους Διάκονους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, ενώ στην συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, ευλαβείς πιστοί προσήλθαν για να  προσκυνήσουν το Ιερό Ένδυμα του Οσίου, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό
Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου  και μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό.
 

Επιστροφή