Παιχνίδια στο βουνό για τους εκπαιδευτικούς
Σε περιβαλλοντικό σεμινάριο που έγινε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου στην Υπάτη έλαβαν μέρος 50 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Ευβοίας (φωτό κάτω).
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπάτης (ΚΠΕ) και από τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του νομού μας. Τον συντονισμό είχαν αναλάβει οι υπεύθυνοι των δύο διευθύνσεων Θάλεια Καλαμπαλίκη και Νεκτάριος Καντανολέων αντίστοιχα.
Η αναχώρηση από την Χαλκίδα έγινε με πούλμαν το πρωί του Σαββάτου και μετά από σύντομες στάσεις στο κέντρο ενημέρωσης Θερμοπυλών, στα ιαματικά λουτρά των Θερμοπυλών και στην γέφυρα του Γοργοποτάμου οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στο ΚΠΕ Υπάτης.
Εκεί τους περίμενε ένα «βαρύ» επιμορφωτικό πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και σε περιβαλλοντικό μονοπάτι της χιονισμένης Οίτης σε ύψος
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστικές διδακτικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικά παιγνίδια σε περιβαλλοντικό μονοπάτι στην Οίτη και διήρκεσε από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.