ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ: Ο Ηρακλής Ψαχνών κερδίζει τον Ολυμπιακό Βόλου και ...βλέπει Super League

ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ: Ο Ηρακλής Ψαχνών κερδίζει τον Ολυμπιακό Βόλου και ...βλέπει Super League
22 Απριλίου 2020, 17:00
A+ A-
Είχε γεμίσει το γήπεδο Ψαχνών - Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από τότε...

Πριν 6 χρόνια την Tετάρτη του Πάσχα, σχεδόν σαν σήμερα, ο Ηρακλής Ψαχνών είχε φέρει την ...ανάσταση στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο με την παρουσία του στα πλέι-οφ ανόδου για την Super League, και τότε, στις 23 Απριλίου του 2014, είχε κερδίσει 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο γεμάτο από κόσμο γήπεδο των Ψαχνών.

«Oλη η Εύβοια μαζί... Εκεί, εκεί στην Α’ Εθνική», ήταν το σύνθημα που φώναζαν για τον Ηρακλή, φίλαθλοι απ’ όλο το νόμο που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα των Ψαχνών και πανηγύρισαν τη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» του Βόλου, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στα πλέι-οφ με 9 βαθμούς περισσότερους από τον Ηρακλή.

Οι «ροπαλοφόροι» με το τρίποντο που πήραν εκείνη τη μέρα, τους ξεπέρασαν και ήταν στη 2η θέση (ανόδου) της βαθμολογίας των πλέι-οφ κι έβλεπαν ότι το όνειρο για τη Σούπερ Λίγκα μπορεί και να μην είναι ...απατηλό. Τελικά, το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα και ο Ηρακλής παρέμεινε στην ίδια κατηγορία, χωρίς ανάλογη συνέχεια.

Η ΠΑΕ του Βόλου δεν μπόρεσε, τότε, να χωνέψει την ήττα και χαρακτήρισε  την ομάδα των μεγάλων νικητών του αγώνα «καφενείο», σε ανακοίνωση αμέσως μετά το ματς, βάλοντας κατά της διαιτησίας σε μια προσπάθεια να βρει δικαιολογίες για την τρίτη συνεχόμενη ήττα της εκείνη τη χρονική περίοδο.

Ομως, δεν είχε κάνει λόγο για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού δύο λεπτά μετά τη λήξη και των τριών λεπτών επιπλέον χρόνου, που είχε δοθεί μετά το 90λεπτο, αλλά ούτε και για τα πολλά φάουλ -χωρίς λόγο- που δόθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Ηρακλής μετά από ένα μέτριο (και από τις δύο ομάδες) πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει το γκολ στο 50’ με τον Στέλιο Κρητικό και στη συνέχεια έπαιξε έξυπνα, με πολύ δυνατή άμυνα και κόντρα επιθέσεις που δημιούργησαν αρκετές φορές αναστάτωση στην άμυνα του Ολυμπιακού, στον οποίο προπονητής ήταν ο Νίκος Παντέλης.

Στο 95' κι ενώ είχαν δοθεί τρία λεπτά καθυστέρηση, ο Γιώργος Κομίνης από τη Θεσπρωτία, που έγινε ευρύτατα γνωστός αργότερα με τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, το οποίο εκτέλεσε ο Γκούρμα, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και διατηρήθηκε έτσι η δίκαιη νίκη για τον Ηρακλή.

Με τον Ηρακλή Ψαχνών (Θ. Γράφας, ο προπονητής), είχαν αγωνιστεί οι: Αθανασόπουλος, Παληγεώργος, Παλαιολόγος, Τζανής, Μπακομήτρος, Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Μπουμάλ (81' Νικολόπουλος), Ντελέκος (46' Τσούτσης), Ντάνιελ (76' Οχάντζα), Κρητικός.

 

Δείτε παρακάτω το πλούσιο φωτορεπορτάζ της εποχής...

 

 

 

Επιστροφή