Ανακοίνωση τριών Συνδικάτων της Εύβοιας για την παγκόσμια ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ-μάρκετ
15 Απριλίου 2020, 08:40
Διαβάστε τι λένε.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Εύβοιας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για την πανελλαδική ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ-μάρκετ, που θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα Συνδικάτα ενώνουν τις φωνές με τους εργαζόμενους στα σούπερ-μάρκετ και απαιτούν:
- Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
- Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
- Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
- Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
- Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία. Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
- Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
- Να δοθεί τώρα έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.