Πρόστιμο 10.500 ευρώ στους εργοδότες που χορηγούν ψευδείς βεβαιώσεις μετακίνησης (VIDEO)
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην απογευματινή ενημέρωση της Τετάρτης 8 Απριλίου έκανε ειδική αναφορά στις βεβαιώσεις μετακίνησης, που χορηγούν εργοδότες.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εφόσον σε περίπτωση ελέγχου αποδειχθεί ότι πολίτης που μετακινείται με βεβαίωση εργοδότη δεν απασχολείται σε αυτόν, θα επιβάλλεται στον εργοδότη το πρόστιμο της προβλεπόμενης κύρωσης περί ανασφάλιστων εργαζομένων (δηλαδή 10.500 ευρώ) και στον φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.
Ο υπουργός κάλεσε όλες τις εταιρείες να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου «Α» και να αποσύρουν όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί και να το πράξουν άμεσα εντός των επομένων 24 ωρών.




















