ΟΑΕΔ: Κανονικά θα καταβληθεί η αποζημίωση στους μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας
Από την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Χαλκίδας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
« Έπειτα από την απόφαση 75/30-3-2020 ΠΝΠ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η διοίκηση του ΟΑΕΔ σας ενημερώνει ότι η αποζημίωση για την πρακτική άσκηση στο πλαίσιο των συμβάσεων μαθητείας θα καταβληθεί κανονικά στους μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας βάσει των ημερομισθίων που ορίζει η σύμβαση και για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων.
Το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση της πρακτικής άσκησης καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ, από εθνικούς ή άλλους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του ποσού που οφείλει να καταβάλλει ο εργοδότης και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων.
Επίσης θα συνεχίσει να καταβάλλεται η ωριαία αντιμισθία στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτικών δομών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)(ΕΠΑΣ Μαθητείας ,ΙΕΚ) η εκπαιδευτική λειτουργία των οποίων έχει προσωρινά απαγορευθεί λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19 για τον αριθμό που ορίζει η σύμβαση και για το χρονικό διάστημα απαγόρευσης λειτουργίας.»