Ο Μπακομήτρος στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Κύμης για τον κορωνοϊό
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Μπακομήτρος με τις Διοικήσεις των Γενικών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).
Ήδη, ο Κώστας Μπακομήτρος συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και των διασυνδεδεμένων ΓΝ-ΚΥ Καρύστου – Κύμης Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη (φωτό).
Ακόμη, επισκέφθηκε την Κύμη και συναντήθηκε με την Υποδιοικήτρια του ΓΝ-ΚΥ Κύμης Βασιλική Αγγελοπούλου .
Ο κ. Μπακομήτρος συναντήθηκε επίσης και με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς- Θήβας Αθανάσιο Τσαντίλα. Σε ανακοίνωση του γραφείου του τονίζονται τα εξής:
"Στόχος των συναντήσεων, παρουσία και ιατρικού προσωπικού, είναι η επικαιροποίηση των ενεργειών πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού (COVID-19) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Οι Διοικήσεις ενημέρωσαν ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των επισκεπτηρίων και της παραμονής των συνοδών ασθενών.
Σε περίπτωση ανησυχίας για ύπαρξη κρούσματος, συνιστάται η επικοινωνία τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (τηλέφωνο 210-5212054), για τη λήψη σχετικών οδηγιών.
Εάν διαπιστωθεί εμφάνιση θετικού δείγματος στην Περιφέρειά μας, προβλέπεται άμεση νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί το Νοσοκομείο αναφοράς για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, καθώς διαθέτει δέκα θαλάμους «αρνητικής πίεσης."

















