Tο κράτος ζητά ενοίκιο από την κυρά της Κινάρου

Tο κράτος ζητά ενοίκιο από την κυρά της Κινάρου
13 Δεκεμβρίου 2019, 13:58
A+ A-
Της έκοψαν και το επίδομα .

Δύο κάτοικοι είναι όλοι και όλοι που ζουν στη νησίδα  της Κινάρου στο κέντρο του Αιγαίου. Πρόκειται για την 73χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη που επέστρεψε από την μακρινή Αυστραλία και τον γιο της που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και δεν ζητούν τίποτα περισσότερα από αυτά που δικαιούνται ως έλληνες πολίτες.

Το κράτος ωστόσο αυτή τη φορά τους φέρνει εμπόδια στο να πάρουν το επίδομα των 4.000 ευρώ για την κτηνοτροφική μονάδα που έχουν στο νησί. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών τα εδάφη που βόσκουν τα ζώα τους ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έτσι δεν έχουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που ζητά ο νόμος για να δικαιούνται το επίδομα.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Τους ζητούν και ενοίκιο για να μπορούν να συνεχίσουν να μένουν στο νησί.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της 73χρονης που δηλώνει απογοητευμένη από την πολιτεία: «Αυτοί τα παίρνουν διπλά και τριπλά και ζουν σαν βασιλιάδες και δεν νοιάζονται για εμάς τους ακρίτες που φυλάμε τα μικρά νησιά στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να πετάνε συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν θέλουμε πολλά, θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε και μας έχουν κόψει».

 

Επιστροφή