Ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής κατηχητών της Μητρόπολης Χαλκίδας

Ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής κατηχητών της Μητρόπολης Χαλκίδας
6 Δεκεμβρίου 2019, 11:25
A+ A-
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης των φετινών μαθημάτων της Ειδικής Σχολής Υποψηφίων Κατηχητών της Μητρόπολης.

Αμέσως μετά, ο Υπεύθυνος της Σχολής, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης πραγματοποίησε εισαγωγική προσφώνηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε το θέμα «Ο Κατηχητής ως παιδαγωγός» στην πρώτη, για φέτος, εισήγηση της Σχολής. 

Επιπλέον, συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανό Χρήστου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή διακονία τους φιλοξενούν, και φέτος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού τη Σχολή Κατηχητών.

Η επόμενη ομιλίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, με θέμα «Γνωριμία με την Ενορία και τη Μητρόπολη στα πλαίσια της Κατήχησης», το οποίο θα αναπτύξει ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης.

Επιστροφή