Καταδικάστηκε ο πρωταθλητής Ταριέλ Ζιντιρίδης

Καταδικάστηκε ο πρωταθλητής Ταριέλ Ζιντιρίδης
21 Νοεμβρίου 2019, 11:05
A+ A-
Η σπείρα του είχε δράσει και στη Χαλκίδα

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής τζούντο με την εθνική ομάδα της Ελλάδας Ταριέλ Ζιντιρίδης (φωτό) για συμμετοχή σε σπείρα που διέπραξε σωρεία κλοπών. Η δίκη έγινε χθες από το Τριμελές Κακουργοδικείο Αθηνών.

Όπως είχε γράψει η «Γνώμη» η σπείρα του 32χρονου ομογενή από τη Γεωργία είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στη Χαλκίδα, μπουκάρωντας σε δύο σπίτια.

Την υπόθεση εξιχνίασε πέρυσι το καλοκαίρι η Ασφάλεια Λιβαδειάς και στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής και 50 ακόμη άτομα. 

Μόνο σε δύο από αυτούς επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης και 14 αθωώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τη γλίτωσαν με ποινές ανάλογες του Τσιντιρίδη και αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Επιστροφή