Δεν αυξάνονται τελικά τα τέλη κυκλοφορίας στα ΙΧ

Δεν αυξάνονται τελικά τα τέλη κυκλοφορίας στα ΙΧ
30 Αυγούστου 2019, 11:52
A+ A-
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην ενεργοποιήσει την 1η Σεπτεμβρίου το νέο πρότυπο μέτρησης ρυπών (όπως ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση), ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά και να μην επιβαρυνθούν οι Ελληνες οδηγοί με αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου, παρατείνει την έναρξη της ισχύς του νέου προτύπου στον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν μεταβολές στις τιμές των ρύπων.

Θα διατηρηθεί επομένως το παλαιό καθεστώς, ενώ το νέο θα αρχίσει να ισχύει μετά το Φεβρουάριο του 2020. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής δεν έχει να κάνει μόνο όσον αφορά την επιβάρυνση των Ελλήνων οδηγών με την αύξηση στα τέλη, αλλά αφορά και την ελληνική αγορά αυτοκινήτου που τους δύο τελευταίους μήνες είχε μια εξαιρετική άνοδο.

Επίσης οι εισαγωγείς ΙΧ, αλλά και τα εργοστάσια χρειάζονται τον απαραίτητο χρόνο, έτσι ώστε να διαθέσουν τα οχήματα που έχουν στις αποθήκες χωρίς να καταγράψουν ζημιές.

Επιστροφή