ΠΛΑΖ ΑΣΤΕΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Ζαργάνα εμφανίστηκε στο νερό και τρόμαξε τους λουόμενους- Δεν επιβεβαιώνεται ότι χτυπήθηκε με πέτρες

ΠΛΑΖ ΑΣΤΕΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Ζαργάνα εμφανίστηκε στο νερό και τρόμαξε τους λουόμενους- Δεν επιβεβαιώνεται ότι χτυπήθηκε με πέτρες
12 Ιουλίου 2019, 14:03
A+ A-
Το ψάρι είχε χτυπηθεί στη μύτη και βγήκε στα ρηχά.

Μία ζαργάνα έκανε την εμφάνισή της στα ρηχά της θάλασσας στην παραλία Αστέρια Χαλκίδας, το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) τρομάζοντας αρχικά τους λουόμενους. 

Το ψάρι είχε μήκος 1,6 μέτρα και βάρος περίπου 25 κιλά. Βγήκε στα ρηχά τραυματισμένο στο μύτη, πιθανότατα από προπέλα πλοίου, και ψυχοραγούσε.

Ο φόβος των λουόμενων ξεπεράστηκε, όταν αντιλήφθηκαν ότι το ψάρι ήταν ακίνδυνο. Κάποιοι το πλησίασαν και το ακούμπησαν, αλλά το ψάρι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ από τον τραυματισμό του και σπαρταρούσε.

Να σημειώσουμε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ευρύτατα ότι λουόμενοι πέταξαν πέτρες και σκότωσαν τη ζαργάνα. Ωστόσο, το ψάρι ήταν ήδη μισοπεθαμένο και το Λιμεναρχείο δεν επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε επίθεση με πέτρες.

Τελικά, το χτύπημα αποδείχθηκε θανάσιμο για τη ζαργάνα, το άψυχο σώμα της οποίας εστάλη για υγειονομική ταφή από άνδρες του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Επιστροφή