Μουσική εκδήλωση από κρατούμενους στη Φυλακή Χαλκίδας
Όταν σε άλλες φυλακές της Ελλάδας συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα, στη Φυλακή Χαλκίδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και αποδεικνύουν ότι το πνεύμα δεν φυλακίζεται.
Μία τέτοια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με πρωταγωνιστές μία ομάδα κρατουμένων, η οποία τραγούδησε τραγούδια από το "Ρεμπέτικο" στον προαύλιο χώρο των Φυλακών, με κοινό τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Ο διευθυντής της Φυλακής Σπύρος Αθανασίου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ παρούσα ήταν και η Εισαγγελέας επόπτρια των Φυλακών Χαλκίδας Όλγα Ηλιοπούλου.
Το φωνητικό και μουσικό σύνολο των κρατουμένων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Δέσποινας Λαθούρα παρουσίασε τη μουσική και τα τραγούδια από το κινηματογραφικό έργο του Κ. Φέρρη, «Το Ρεμπέτικο» με μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.




















