ΑμεΑ ...πάρκαραν παράνομα αναπηρικά αμαξίδια στους δρόμους για πέντε λεπτά (VIDEO)
Για περίπου δύο ώρες, δεκάδες άτομα με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη έγιναν «ασυνείδητοι οδηγοί» και συμμετείχαν σε δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών, θέλοντας να δείξουν το μέγεθος του προβλήματος, όταν οδηγοί κλείνουν την δίοδο των αναπηρικών αμαξιδίων.
Πάρκαραν τα αμαξίδια ...παράνομα στο δρόμο με σκοπό να δείξουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι όταν -πραγματικά- ασυνείδητοι οδηγοί δεν σέβονται τους ανθρώπους με αναπηρία, παρκάροντας σε θέση στάθμευσης ΑμεΑ.
Μεταξύ άλλων είπαν για τη δράση τους: «Δεν υπάρχει παιδεία. Υπάρχει α-παιδεία. Πιστεύουμε να αλλάξει αυτό και να ζήσουμε όλοι αρμονικά όπως μας αρμόζει και όπως πρέπει. Πέντε λεπτά καθυστέρηση σημαίνει ότι χάνουμε πέντε λεπτά από τη ζωή μας. Οχι ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5, ούτε 10, ούτε 15 λεπτάκια. Οχι, δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα. Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς στην θέση μου».
Δείτε το βίντεο...



















