Τοp10 πωλήσεων στα smartphones
Ξανά στην πρώτη θέση βρέθηκε η Samsung το 2019 στην ελληνική αγορά. Είναι στην κορυφή της χρυσής δεκάδας κατασκευαστών, δηλαδή στο Top10 που κατέγραψε τις περισσότερες πωλήσεις.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, τον πρώτο μήνα του έτους η Samsung ξαναπέρασε στην 1η θέση, αυξάνοντας το μερίδιό της σε 31,7% εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα που ήταν 27,7%. Η θετική πορεία συνεχίστηκε και τον δεύτερο μήνα του έτους με το μερίδιό της να ανέρχεται στο 33,2%.
Αντιθέτως, πτωτική πορεία ακολούθησε η Huawei, η οποία έχασε την πρωτιά και πέρασε και πάλι στην 2η θέση τον Ιανουάριο του 2019. Ειδικότερα το μερίδιό της να διαμορφώθηκε στο 28,5% από το 29,9% που ήταν τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους – κυρίως λόγω της προσφοράς ένα+ένα που έτρεχε το συγκεκριμένο διάστημα – ενώ έπεσε ακόμα περισσότερο τον Φεβρουάριο φτάνοντας το 24,8%.
Στην 3η θέση, διατηρώντας την ανοδική της πορεία, παρέμεινε η Xiaomi συγκεντρώνοντας το 11,3% της αγοράς τον Ιανουάριο και φτάνοντας το 13,7% τον Φεβρουάριο εν συγκρίσει με το 11,1% που είχε τον Δεκέμβριο του 2018.
Στην 4η θέση αλλά με μεγάλη πτώση βρέθηκε και πάλι η MLS συγκεντρώνοντας το 6,4% της αγοράς εν συγκρίσει με το 9,4% που είχε τον Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο το δεύτερο μήνα του έτους κατάφερε να περιορίσει μερικώς της απώλειες της, διευρύνοντας το μερίδιό της στο 7,3%.
Οριακές μεταβολές κατέγραψε το μερίδιο της Apple, η οποία παρέμεινε στην 5η θέση, από άποψη τεμαχίων. Τον πρώτο μήνα του έτους το μερίδιο της έπεσε στο 6,4%, έναντι του 7,1% που είχε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους για να φτάσει και πάλι στο 7,1% τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Εξαιρετικά θετικές ήταν οι επιδόσεις της Honor, η οποία από το φθινόπωρο του 2016 όπου και πρωτοδραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά κινείται συνεχώς ανοδικά συγκεντρώνοντας τον Ιανουάριο του 2019 μερίδιο της τάξης του 3,9% και διευρύνοντάς το στο 4,1% τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μετά και την κυκλοφορία του επιτυχημένου Honor V20.
Την κατηφόρα, παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και τις θετικές πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να έχει πάρει η Nokia το μερίδιο της οποίας έχει πέσει κάτω από 2% τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το 3,8% που ήταν τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.
Η δεκάδα κλείνει με την Alcatel, την Vodafone και την Meizu το μερίδιο των οποίων είναι μη μετρήσιμο αφού κινείται κάτω τoυ 2% ενώ σε ακόμα χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται οι ZTE, Turbo X, Sony και Lenovo.


















