Ρυθμίζονται τα χρέη και στο πρώην ΙΚΑ

Ρυθμίζονται τα χρέη και στο πρώην ΙΚΑ
30 Απριλίου 2019, 16:10
A+ A-
Στη Βουλή το σχέδιο νόμου

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, που περιλαμβάνει την πολυπόθητη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη ρύθμιση οφειλών συνολικού ύψους 34 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και η ένταξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το πρώην ΙΚΑ.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υποδέχεται τις αιτήσεις να ανοίξει προς το τέλος Απριλίου, με τον συνολικό χρόνο διάρκειας της ρύθμισης να είναι περιορισμένος σε μόνο τρεις μήνες.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς η ευνοϊκή ρύθμιση θεωρείται ως η ύστατη ευκαιρία να ενταχθούν σε αυτήν όσοι χρωστούν σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ.

 

Επιστροφή